Lær dit barn om penge, opsparing og forbrug

Lær dit barn om penge, opsparing og forbrug

Er du forælder til et barn, der snart bliver teenager? Et barn, der stiller flere og flere krav til, hvordan han eller hun ser ud, hvilket tøj de går i, og hvilke caféer og steder der er de helt rette at gå hen med vennerne eller veninderne? Så kan det tænkes, at du også har oplevet, hvordan din søn eller datter flere gange har bedt om penge til at kunne hygge sig med vennerne eller veninderne.

De første par gange har du glædeligt givet penge, men nu er det nået dertil, hvor du har bedt din datter eller søn om at finde et job. Og så kan du træde til som den erfarne voksne – hjælpe med at finde det helt rette job. Der er mange muligheder for fritidsjobs i dag. Det kan være, at dit barn skal dele aviser ud, passe børn eller stå bag disken i den lokale bagerforretning.

Jobbet er i hus

Og når først dit barn så har været så heldig at få et job, og pengene begynder at dukke op på kontoen, kan du begynde at lære ham eller hende, at det er vigtigt, at man selvfølgelig gerne må bruge af sine penge, men at det også kan være en god idé at lægge nogle af dem til side.

Det kan være, at din datter længe har drømt om at skulle på café eller i biografen med sine veninder, men ikke har haft nogle penge, fordi du har villet lære hende, at hun skulle tjene dem selv.

Nu hvor der for første gang er kommet penge ind på kontoen, kan du eventuelt hjælpe hende med at finde det helt rette sted at spise en lækker brunch med sine veninder, som hun har set frem til i lang tid.

På den måde kan din søn eller datter lære, hvor meget arbejde, der skal til, for at man kan spise brunch med veninderne eller gå i biografen sammen med sine venner, uden at der kommer penge fra forældrene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *